Utbyttefinans

Utbyttefinans ble etablert i april 2016 – 5 år etter fremstår Utbyttefinans som selskapets flaggskip. For en reise det har vært så langt, og reisen har så vidt startet. Gratulerer med dagen til alle investorer som allerede er ombord og som har vært med å gjøre denne reisen så fin! Og velkommen til alle nye investorer som ønsker å mønstre på M/S Utbyttefinans i tiden fremover! Vi har stø kurs mot nye høyder! www.utbyttefinans.no

Bakgrunnen

I 2015 ble Geir Åsegg ansatt i NEF Kapitalforvaltning. Han ble daglig leder i 2016 med oppgave å skape en tydeligere visjon og retning for selskapet. En omfattende ryddejobb ble gjennomført, og ny strategi ble lagt på bakgrunn av kompetansen i selskapet. Alle medarbeidere i NEF var godt kjent med sparebanksektoren og man ønsket å gi kunder tilgang til sektoren med fokus på kvalitative, transparente og forståelige porteføljer.

NEF Kapitalforvaltning har i ettertid blitt preferert forvalter for mange store holdingselskaper, familieselskaper, og private formuer, og vi er ydmyke over at stadig flere øker sine engasjement og ønsker forvaltningssamarbeid med oss. Vår investeringsfilosofi passer de som har et ønske om stabilitet, forutsigbarhet og smidighet. Og god risikojustert avkastning går jo aldri av moten.

Idéen bak porteføljen Utbyttefinans

Alle ansatte har lang fartstid fra verdipapirmarkedet, og har ofte opplevd at gode verdipapirer ikke får oppmerksomhet, fokus eller analyser av analytikere og meglerhus fordi de ikke har tilstrekkelig handelsvolum. Investorer går dermed lett glipp av gode verdipapirer, og dette hadde våre forvaltere et sterkt ønske om å gjøre noe med. Hjertet i samfunnsøkonomien er bankene, og kombinasjonen av gode norske, men underanalyserte egenkapitalbevis og erfarne forvaltere med sterk kjennskap til sektoren, ble grunnlaget til modellporteføljen Utbyttefinans. Vår oppskrift er en portefølje som består av verdipapirer som har attraktiv prising sett i forhold til de bokførte verdiene, som har god avkastning på egenkapitalen og som over tid betaler solide utbytter. Når erfarne forvaltere med spesielt god teft settes bak spakene, blir det et godt grunnlag for hyggelig avkastning.

Veien videre

NEF Kapitalforvaltning går ikke på kompromiss med kvaliteten i porteføljen. Det er god vekst i forvaltningskapital, så på ett tidspunkt vil denne bli stengt for nye kunder – dette for at vi skal opprettholde porteføljens unike egenskaper også i fremtiden.

Porteføljen har steget nærmere 150 % på 5 år, og annualisert avkastning er på hele 19,89 %. Så langt i år er avkastningen nesten 13 %, og porteføljen har slått Oslo børs hvert år siden oppstart.

Nå er ikke historisk avkastning noen garanti for fremtidig avkastning, men vi tror ikke det stopper her. Vi tror faktisk dette blir enda bedre, etter hvert som samfunnet åpnes opp igjen, eller snarere når markedet skjønner at alt åpner igjen. Vi kommer sannsynligvis til å se god økonomisk vekst i etterkant av pandemien og her vil bankene kunne befinne seg i en “sweetspot”.

Til nye investorer vil vi si at porteføljen passer utmerket for deg som vil investere mellom 5 og 25 millioner. For de som ønsker å plassere større beløp, kan vi lage egen skreddersøm som omfavner samme filosofi. Ta kontakt dersom det er spørsmål eller om du ønsker en gjennomgang.

GRATULERER MED DAGEN!

Vil du vite mer

Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat eller send oss en mail